Supersize Me Trailer: Documentaire over Fast Food

7359
Published on Aug 14, 2014 by Bjorn

super size meSupersize Me is één van die documentaires die je gezien moet hebben. Het toont ons eigenlijk wat we allemaal in onze ongezonde maatschappij naar binnen werken. We hebben een druk leven en daardoor geen tijd meer voor een gezonde maaltijd. En dus gaan we op zoek naar iets dat we snel kunnen eten, namelijk fast food.

Dit snelle leven is natuurlijk niet goed en gaat ten koste van onze gezondheid. Je ziet ook duidelijk dat de acteur op het einde van de film er slecht aan toe is door dit experiment waarbij hij enkel bij MC Donalds mocht eten. Kan eten bij MC Donalds dan zoveel kwaad? Als we dit filmpje mogen geloven dan wel. Hoewel…wie is er nu zo zot om iedere dag in een fast food restaurant te gaan eten? Dan moet je echt al redelijk fanatiek zijn denk ik dan.

Deze documentaire uit 2004 was zelfs genomineerd voor een Oscar. En gedurende 2004 en 2005 heeft deze heel veel prijzen gewonnen. Met andere woorden deze film is een must see. Op IMDB krijgt deze film zelfs een 7.4 wat geen bepaald slechte score is als je weet dat de meeste filmliefhebbers daar nogal kritisch zijn.

mcdonalds groen logoMisschien toch even vermelden dat MC Donalds ondertussen wel een gezondere koers aan het varen is. Reeds een aantal jaren terug zijn ze een groenere weg ingeslagen. En dit bedoel ik dan ook letterlijk. Het logo van MC Donalds is zelfs groen geworden. Ik vind het persoonlijk niet echt mooier. Wat denken jullie? Maar in ieder geval zijn ze de goede kant aan het opgaan. Zo bieden ze momenteel toch ook al slaatjes en vegetarische burgers aan. En volgens ons verdienen ze zelfs meer op die slaatjes als op de hamburgers en frietjes.

Hoe dan ook, wij gaan zeker nog af en toe eens een frietje halen. Als het niet in de frituur is dan wel met een hamburger erbij in een fastfood restaurant. Het hoeft geen MC Donalds te zijn, Quick heeft ook wel lekkere hamburgers. Wij denken dat het zoals bij alles is. Drink met mate, maar ook eet met mate. En vooral eet en drink afwisselend. Laat het je smaken!

Category

no comment

Add your comment

Your email address will not be published.